A drágakővésnökség története
 
XXI. század
 
(Kiegészítés) 
Igaz még csak a század legelején vagyunk, de a XX. század nagy mestereinek tanítványai és azok tanítványai ma is itt élnek köztünk, és viszik tovább ezt a több ezer éves múltra visszatekintő komoly tevékenységet.
Ma már a drágakőkereskedelem az egész földet behálózza, így az ismert drágakövek jelentős többsége rendelkezésünkre áll, mint színek és felhasználható (minőségű) nyersanyagok.(igaz napjainkra sajnos ritkaságnak számítanak a többrétegű lágenkövek)
A mai mestereknek (ismét) lehetőségükben áll, az eddig kialakult eszközrendszerek felhasználásával új formavilág létrehozása. A drágakőmegmunkálás e magas szintjén az anyag -jellemző keretein belül- szinte bármilyen formát megenged. A saját tevékenységemben (szerkesztő: a drágakővésnök ) olyan ékszereket alakítok ki, melyek elsősorban drágakővésnöki technikával megmunkált (fél)drágakövek,és csak másodsorban jelenik meg bennük a fém, mint jordozó, vagy díszítő elem.
Tiszta szívemből remélem, hogy az utánnunk következő generáció számára fel tudunk mutatni olyan véseteket is, melyek nem kifejezetten az ókori minták alapján készültek, lehetőleg hordozva korunk hangulatát, üzenetét.

 

Copyright(C ) 2007, Minden jog fentartva! Drágakővésnök.hu